Határtalan üzleti lehetőségek Algériában

Üzleti lehetőségek Algériában címmel tartott interaktív szemináriumot a térség iránt érdeklődő cégeknek, vállalkozásoknak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nemzetközi Igazgatósága az észak-afrikai országban rejlő kereskedelmi és befektetési lehetőségekről. Az eseményen megjelent és a magyar-algériai üzleti kapcsolatok jelenéről és jövőjéről előadást tartott Pritz Helga, hazánk algériai külképviseletét a jövőben vezető nagykövet, valamint Abdelkader Dehendi, Algéria magyarországi nagykövete, aki alig egy hete adta át megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek.

A rendezvényt hatalmas érdeklődés kísérte, hiszen körülbelül 80 olyan magyar vállalat képviselője jelent meg a Szabadság téri Bank Centerben, amely komoly befektetési lehetőségeket lát az észak-afrikai országban. Az érdeklődés azért is lehetett ekkora, mert a szemináriumon jelen volt a két ország nagykövete is. Abdelkader Dehendi február végén érkezett Magyarországra, hogy folytassa azt a gyümölcsöző munkát, amit nagy népszerűségnek örvendő elődje, Lounés Magramane megkezdett hazánkban. Pritz Helga, hazánk Algériába kinevezett nagykövete pedig a kinti viszonyokról beszélt az érdeklődőknek, és felvázolta azt is, hogy a nagykövetség milyen módon segítheti a befektetni kívánó magyar cégeket.

Május közepén a mezőgazdasági szektor képviselőinek lehetőségük adódik majd arra, hogy a helyszínen tájékozódjanak a lehetőségekről, hiszen a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Uniós támogatással szervez üzleti delegációt a legnagyobb területű afrikai ország fővárosába, Algírba. Ősszel pedig Lengyelországban, egy megújuló energiákra fókuszáló kiállításon és vásáron lesz majd arra alkalmuk a lengyel, magyar és algériai üzletembereknek, hogy személyesen is kapcsolatba lépjenek egymással.

Fotó:Konkoly-Thege György

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez