A finnek is támogatják Zambia mezőgazdaságát

Finnországi pénzügyi támogatást is kap Zambia, hogy hatékonyabban tudja fejleszteni mezőgazdaságát, továbbá felfuttassa az állattenyésztést is.

Rákapcsolt az észak-európai ország a zambiai mezőgazdaság támogatására. A korábban már elindított segítséget újabban a szegénység ellen is ajánlják, azaz a már folyamatban lévő 8,3 millió dolláros program 4 millió euróval egészül ki. A támogatásról nyilatkozott Timo Olkkonen, Finnország nagykövete, azt részletezve, hogy a fejlesztési együttműködésben elő akarják mozdítani a zambiai gazdaság diverzifikálását, így előtérbe kerülhet a munkahelyteremtés, a szegénység, az egyenlőtlenség csökkentése.

A mezőgazdaságban tevékenykedő gazdáknak hozzáférésük lesz pénzügyi szolgáltatásokhoz és az agrárium innovációihoz. Zambiában ezzel a finn programmal párhuzamosan elindítottak egy fejlesztési projektet is, melybe az ottani kormányzat belepumpál 12 millió dollárt.  Ennek keretében az állattenyésztés, a járványvédelmi és állattartást segítő technológiák finanszírozása válik lehetségessé.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez