Félelmetes elektromos motor – Neo-Tokió érzés

Aki élt már hosszú ideig Tokióban, az előbb utóbb felteszi magának a kérdést: ez a valóság? Vagy már egy utópikus anime-világban élek? Valóban Tokió egyre jobban halad azon jövő felé, amit régen rajzfilmjeikben alkottak meg.

Arról, hogy a japán animék hogyan jósolták meg a jövőt, ITT is lehet olvasni. Most azonban egy olyan új fejlesztést mutatunk be, ami szintén egy futurista világot bemutató film eredménye.

Szinte az egész világon híres az Akira című mű, ami nem csak korszakalkotónak számít, de bemutatja Neo-Tokió világát. A cyberpunk (a kortárs tömegkultúra egyik népszerű stílusa) atyjának nevezett film ezen kívül remek járműveket is bemutat. Ilyen ez a motor is, mely külsőre olyan, mintha az Akirából lépett volna elő.

Motor az Akirából
Motor az Akirából

A zecOO névre keresztelt motort a Znug Desing alkotta, végsebessége 120 kilométer per óra. Nem egy gyors kerékpár, de ami igazán vonzó benne az a fantasztikus karosszéria. Olyan, mintha egy óriási rakétába ülnénk, aminek két hatalmas kereke van. Az alkotók azt mondják a 120 km/h-s sebesség elég gyorsnak számít, hiszen Tokió utcáin amúgy sem lehet száguldozni.


zecoo4

A zecOO valójában egyike a maroknyi teljesen elektromos motorkerékpároknak, aminek megalkotását valóban a pop-kulturális alkotások inspirálták, hogy megtörjék a hagyományos motorterveket. A gép lítium akkumulátorral fut. Az egyetlen hátránya az ára, ami 8,88 millió jen, azaz 20,3 millió forint.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez