Hat villában hat szeretője volt a kémelhárítás főnökének Kínában

Két gyerekkel is megajándékozták szeretői az egykor nagy hatalmú titkosszolgálati főnököt, aki bukása előtt az állambiztonsági minisztérium második embere volt. Ma Csien a nagyszabású korrupcióellenes kampány áldozata lett Kínában.

A hat szerető közül kettő az állambiztonsági minisztérium munkatársa volt. Maga Ma Csien több mint 30 éve szolgált az állambiztonságnál. 2006 óta vezette a kémelhárítást, mint az állambiztonsági miniszter első helyettese. A korrupcióellenes kampányban azzal gyanúsítják, hogy elősegítette egy üzletember külföldre szökését, aki maga is a korrupcióellenes vizsgálat célpontja volt. Ezenkívül letartóztatták Ma Csien testvérét, aki egy pénzügyi vállalkozás vezetője volt. Ma Csien szoros kapcsolatban állt Csou Jungkanggal, aki még nem is olyan régen Kína belbiztonsági főnöke volt. Őt is letartóztatták a korrupcióellenes kampányban, ahol 90 milliárd jüant találtak a nyomozók, amikor összeszámolták a család vagyonát. Ez csaknem 15 milliárd dollár.

Pekingben 2012 őszén hirdette meg korrupcióellenes kampányát a Kínát kormányzó kommunista párt vezetése, melynek élére akkor került Hszi Csin-ping elnök. Azóta sok magasrangú politikus, katona és titkosszolgálati vezető bukott le. A cél a közélet megtisztítása és Hszi Csin-ping hatalmi bázisának kiépítése. Többnyire az elnök politikai ellenfelei buknak le a korrupcióellenes kampányban, mely igen népszerű Kínában, ahol a vezetők luxusa éles kontrasztot alkot a többség még mindig igen szerény életszínvonalával.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez