Hogyan repüljünk ingyen első osztályon?

A gyakorlatban is leírja elektronikus könyvében egy törekvő amerikai fiatalember, hogy miként lehet két hónapig repkedni a világban, és közben első osztályú szállodákban megpihenni.

How to Fly for Free? – ez az elektronikus könyv címe, melyet követett egy másik hasonló témájú mű: How to Find Free Flights? – hogyan találjuk meg az ingyenes repülőutakat? A 28 éves amerikai szerző eddig már 354 ezer mérföldet repült és 30 országban járt. Ez a szám hamarosan 42-re emelkedik, ugyanis Scott Keyes megkezdi kéthónapos ingyenes világ körüli útját. Az Egyesült Államok a kiindulópont, hiszen ott gyűjtötte 136 ezer törzsutaspontjának javát. A repülés fáradalmait általában egy első osztályú szállodában piheni ki a Texas állambeli Dallasban – ingyen. Különben pedig Mexikóban, Oaxaca városában írta hasznos műveit arról: miképp repülhetünk ingyen első osztályon. A kéthónapos út megtervezése 10-15 órát vett igénybe.

Érinti a már imént említett mexikói Oaxaca városát, majd Nicaragua, Trinidad és Santa Lucia következik. Innen vissza az USA-ba, aztán pedig Grenada jön. A következő kör Európa: Németország, Csehország, Ukrajna és Bulgária. Megint Amerika a kiindulópont, ahol a légitársaság költségére egy ötcsillagos szállodában lehet kipihenni a repülőút fáradalmait. Majd Görögország és Macedónia jön. Aztán vissza az USA-ba, a záró szakasz pedig Litvánia és Finnország.

Kezdőknek nem könnyű ez  – ismeri el az ingyenes világutazó, aki már járt Tokióban is ingyen. Ha viszont valaki figyelmesen tanulmányozza a szerző két elektronikus könyvét, akkor már gyerekjáték számára az ingyenes világ körüli út – állítja a 28 éves amerikai fiatalember, aki két hónapig kíván első osztályon utazni és élni a légitársaságok költségén.

Kép: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez