150 dollárból csinálhatunk saját biciklis lakókocsit

A lakókocsik márpedig zseniálisak. Bejárni országokat úgy, hogy állandóan ott zakatol mögöttünk a biztonságos és mindenre felkészült ideiglenes lakásunk az utazás talán egyik legérdekesebb formája. Viszont egy rendes lakókocsi elképesztő összegekbe is kerülhet. Mi a teendő ilyenkor? Csináljuk ugyanezt biciklivel.

Az amerikai Paul Elkins létrehozott egy igazán könnyű, de jól felszerelt biciklis lakókocsit, amivel – ha bírjuk az utazás fáradalmait luxus nélkül – szép lassan szinte bárhova elmehetünk. Az egészre pedig összesen 150 dollárt, tehát nagyjából 40 ezer forintot költött – nagyságrendileg kevesebb, mint a legolcsóbb lakókocsi.

A lakóbicikliben található tűzhely, mosogató, tárolóhely ruháknak és ételeknek, LED világítás, ágy, ablakok, zenelejátszó, de még tetőablak is! Ráadásul az egész jól szigetelt, így akár télen is körbetekerhetjük az országot.

Az egészben a legjobb pedig, hogy Elkins volt olyan kedves, hogy feltöltötte az internetre a terveket, hogy bárki nekiállhasson az építésnek.

Az alábbi videóban pedig megnézhetjük azt, hogyan is néz ki a lakóbicikli a valóságban és még a munkálatokba is betekinthetünk:

Fotó: Boingboing

(Visited 31 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez