Tűzgyűrű: Sokkolja a falusiakat a lángoló víznyelő

Egy lángoló víznyelő Északnyugat-Kínában valósággal megrémíti a helyieket, a turistákat viszont nagyon is vonzza a jelenség. A kutatók egyelőre az okokat keresik.

A különös kráter felső részének hőmérséklete becslések szerint 1457 Celsius fok. A rettentően magas hő miatt a tudósok nem is tudták megmérni, hogy milyen mély lehet a kráter valójában.

A Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen található, Ürümcsihez közeli víznyelő 0,9 méter széles. Elég forró ahhoz, hogy gyakorlatilag a közelében lángra lobbanjanak különböző tárgyak. A helyiek a pokol kapujának nevezték el. Sokan a környéken azt mondták a kínai médiának, hogy a föld a térségben már forró egy ideje. A dolog azért is különös, mert nincs vulkáni tevékenység a régióban. A Földtani Hivatal úgy hiszi, hogy a víznyelő a szénréteg öngyulladásával keletkezhetett.

A területen állítólag bányászat folyt az 1970-es években- derül a kínai televízióból. „Valószínűleg primitív bányászat és oltási technikák okozhatták, hogy a szén egyszer csak égni kezdett a föld alatt. Nem zárták le megfelelően a bányát, miután megszűnt”- mondta Chen Long, a helyi Mérnöki Iroda munkatársa a Daily Mail-nek.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez