Egyre mérgezettebbek a vizek Kínában

Szörnyű a helyzet Kínában, ami a vizet illeti. A legfrissebb adatok szerint a felszín alatti vizek 80%-ka veszélyes az emberre.

A szárazföldi Kínában a felszín alatti vizek négyötöde nem biztonságos az emberek számára egy felmérés szerint, melyet a vízgazdálkodási minisztérium készített. Az elmúlt években 2103 forrást vizsgáltak meg a Jangce, a Sárga-folyó, a Huai-folyó és a Hai-folyó vidékén, és megállapították, hogy a környezetszennyezés, az ipari és mezőgazdasági vegyi anyagok jelentik a legnagyobb fenyegetést a vízforrásokra.

A 18 tartományt érintő eredmények pár napja jelentek meg. Míg a szennyezéseknél közös pont volt a nitrát, komoly aggodalomra ad okot, hogy egyes régiókban a felszín alatti vizekben toxikus nehézfémeket, és szerves szennyező anyagokat találtak, melyeket a legnehezebb eltávolítani. A vízminőség tekintetében egy kút sem kapott „kiváló” minősítést.

A szakemberek szerint a vízszabályozás előírásai elavultak, kevés az ellenőrzés, így hát nem meglepő az óriási szennyezés. Az viszont biztos, hogy miközben a kínai ipar fejlődik, a környezet folyamatosan pusztul. Kína bajban van.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez