Négyszer lőtt a fegyvertelen férfire – újabb rendőri túlkapás Amerikában

Annak ellenére, hogy az Egyesült Államokban egyre komolyabb méreteket ölt a rendőri túlkapás, és ennek “köszönhetően” komoly ellentét van a nép és a rendőri szervek között, az indokolatlan brutalitás nem hagy alább. Sőt.

Szinte minden héten újabb és újabb túlkapások vannak. Bár a technika fejlődése és az aggasztó számú kérdéses intézkedés miatt egyre több a kamera mind a rendőrökön, mind autójukon, úgy tűnik, hogy ez sem állíthatja meg az indokolatlan lövöldözéseket az amerikai utcákon. Ráadásul most csak az internetre felkerülő történekről beszélünk. Rémisztő már a gondolat is, hogy vajon hány ilyen eset történik, aminek nincs média visszhangja.

Az alábbi felvételen azt láthatjuk, ahogy a 20 éves fekete férfi leszáll biciklijéről, amikor megérkezik egy rendőrautó. Csupán nyolc másodperccel később négy lövést hallunk, melyek mind eltalálták Dontrell Stephenst. A férfinál semmilyen fegyver nem volt, csupán egy mobiltelefon. Állítólag ezt nézhette az intézkedő rendőr lőfegyvernek. Bár Stephens túlélte a lövéseket, deréktól lefelé megbénult.

A lövéseket leadó Adams Lin pedig már négy nappal később folytathatta rendőri pályafutását.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez