Hollywoodi sztár a nepáli gyerekekért

Az UNICEF nagyköveteként gyűjt adományt Ewan McGregor a nepáli gyerekeknek a szombati földrengés után. A skót színész 2011-ben járt az országban.

„Megrázó belegondolni, hogy semmijük sem maradt azoknak a gyerekeknek, akikkel korábban találkoztam. A földrengés nemcsak otthonaikat és iskoláikat pusztította el, de milliókat tart közülük rettegésben és veszélyben”

– idézte a 44 éves McGregor-t a brit Evening Times. A Csillagok háborúja és a Trainspotting sztárja 5 fontot (körülbelül 2.100 forint) kér falajánlásra az emberektől sms-ben.

Legalább 2,8 millióra becsüli a szombati földrengés gyermekkárosultjainak számát Nepálban az UNICEF. A világ legnagyobb gyermekvédelmi szervezete szerint akadozik a víz-, az élelmiszer-, az energiaellátás, és a mobilhálózatok sem működnek megfelelően a katasztrófa sújtotta országban. Ráadásul a földrengést követő súlyos esőzések is nehezítik a szabad ég alatt éjszakázó emberek helyzetét.

A hatóságok ma már 10.000-re becsülik a halálos áldozatok számát. A sérültek ellátása pedig a járhatatlan utak és a megsemmisült kórházak miatt is akadozik. A világ számos országa, beleértve Magyarországot is, segítséget ígért Nepálnak. A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai jelenleg egészségügyi ellátást nyújtanak a helyieknek. Honlapjukon pedig jelképes örökbefogadási programot indítottak a nepáli gyermekek támogatására.

Kép: Gyerekek Kathmanduban, 2015.04.28. (Europress/AFP)

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez