Film az amerikai kosárlabda sztárról, aki Peking díszpolgára lett

13 évet húzott le az amerikai kosárlabda élvonalában, az NBA-ben, majd Pekingbe költözött. Négy év alatt három bajnokságot nyert a Pekingi Kacsákkal! Szobrot emeltek tiszteletére és film készült Stephon Marbury-ről, aki Brooklynban született és zöld kártyát kért Kínában.

A newyorki srác tehetséges volt, de kibírhatatlanul önző és nagyszájú. Az NBA leginkább utált játékosai közé tartozott. Aztán gondolt egy nagyot és Jao Ming hívására Kínába ment. “Jao Ming mindent megváltoztatott”- mondta az amerikai kosaras arról a kínai kosárlabdázóról, aki az NBA-ben is megállta a helyét. Az amerikai kosaras Pekingbe költözött: elegáns lakása nem messze van a császári palotától a kínai főváros kellős közepén. A háromgyerekes családapa egyedül él itt, mert a családja továbbra is New Yorkban van. Stephon Marbury nem örül ennek, de így legalább jobban tud a sportra koncentrálni. A 38 éves kosárlabda sztár nem akar visszavonulni. Úgy érzi jó formában van még. A kínai szurkolók pedig imádják.
3,7 millió követője van a Facebookon! Volt olyan mérkőzése, melyet 170 millió televízió néző követett figyelemmel Kínában. A stadion előtt szobrot emeltek a tiszteletére. Peking városa díszpolgári címet adományozott neki miután a Pekingi Kacsák harmadik bajnoki címüket is begyűjtötték. Hírneve és filmje miatt a pekingi film fesztiválra is meghívták. Ott olyan hírességek társaságában múlatta az időt mint Arnold Schwarzenegger. “Újjászülettem Pekingben!”- mondta az amerikai kosaras a China Daily című lapnak abból az alkalomból, hogy film készült róla ezzel a címmel : Egy newyorki kosárlabdázó Pekingben!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez