Az ankarai polgármester esete a szőke amerikai diplomatanővel

Na szöszi most szólalj meg!- írta Twitteren Ankara polgármestere az amerikai nagykövetség szóvivőjének. Mi amerikai diplomaták mind szőkék vagyunk!- válaszolta az amerikai nagykövet, aki fel is tett egy szőkére festett képet magáról az Internetre.

Mindezt miért ? 2013-ban nagy kormányellenes tüntetések voltak Ankarában, és ezeket a rendőrség brutálisan szétverte. Még halott is volt. Az USA nagykövetsége, sok más külföldi képviselettel együtt tiltakozott a rendőri erőszak ellen. A szóvivő egy bizonyos Marie Harf volt, aki ma is betölti ezt a tisztséget Ankarában. A szép szőke amerikai szóvivő beszólása ingerelte Ankara polgármesterét, aki sietett “buta szőke libának” nevezni az amerikai diplomatát.
Most a Baltimore városában kitört erőszak hozta meg az ankarai polgármester levelezési kedvét. Feltett egy képet a Twitterre, és ezen a rendőrök elég határozottan lépnek fel a fosztogató tüntetők ellen. A kép alá biggyesztette a feliratot a török főváros polgármestere: na szöszi, most szólalj meg! Az amerikai diplomatanő egyelőre nem válaszolt, de ő is feltette a nagykövet, John Bass szőkére festett fotóját a nevezetes aláírással: mi amerikai diplomaták mindnyájan szőkék vagyunk!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez