Lövöldözés a buszon. 43 halott Pakisztánban

Fegyveresek tartóztattak fel egy utasokkal teli buszt Karacsiban, majd válogatás nélkül tüzet nyitottak. A merényletet a pakisztáni tálibok hajtották végre.

A támadók, akik hatan voltak, 16 nővel, 25 férfival és a buszsofőrrel végeztek, több tucat utast pedig megsebesítettek. A rendőrség jelezte, hogy a halálos áldozatok száma vélhetően emelkedni fog. Sok sérültet ugyanis válságos állapotban szállították kórházban. Szemtanúk és túlélők közben arról számoltak be, hogy a támadók motorbiciklisek voltak, akik először feltartóztatták, majd bekerítették a buszt, ezután pedig válogatás nélkül tüzet nyitottak. Majd felszálltak a járműre, és további sorozatokat lőttek ki az utasokra.

A vérontás után azonnal elhagyták a helyszínt. A pakisztáni hatóságok jelezték, hogy körülbelül 60-65 utas volt a buszon, amely éppen egy mecsethez tartott. Az utasok és az áldozatok szinte egytől-egyig síiták voltak. A merénylet elkövetését a pakisztáni tálibok vállalták magukra.

Az utóbbi hónapokban több vallási kisebbség mecsetjét is lebombázták Pakisztánban. Az ázsiai országban a lakosság 70 százaléka szunnita, 20 síita.

Kép: Europress/AFP

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez