Túszdráma Kabulban:

Egy külföldiek látogatta vendégházra támadtak rá fegyveresek az afgán fővárosban. Egy amerikai és két indiai, valamint két másik vendég is meghalt a túszdrámában, aminek végül rendőrök vetettek véget. A robbanómellényt viselő támadók mindegyikét lelőtték a hét órán át zajló tűzpárbajban.

Az afgán rendőrség megölte azt a néhány fegyverest csütörtök hajnalban, aki megtámadott egy általában külföldiek látogatta kabuli vendégházat és túszokat ejtett ott. A támadásban meghalt öt vendég, köztük egy amerikai és két indiai állampolgár – közölték tisztségviselők.

A fegyveresek szerda este támadták meg az afgán főváros egyik előkelő negyedében lévő vendégházat, amelyben mintegy hetvenen, leginkább külföldiek – főleg indiaiak és törökök – ünnepséget tartottak. A támadás egy robbanással kezdődött, majd a fegyveresek behatoltak és túszul ejtették a bent lévőket. A riasztott rendőrök körbezárták az épületet, tűzpárbajba bocsátkoztak a támadókkal, és közben kimentettek onnan 16 embert. A tűzpárbajnak hét órával később, hajnalban lett vége a támadók halálával – közölte hírügynökségekkel egy rendőrparancsnok, hozzátéve, hogy mindegyikükön robbanómellény volt, de nem próbálták működésbe hozni ezeket. A vendégek közül további hat megsebesült.

A kabuli amerikai és az indiai nagykövetség megerősítette, hogy egy amerikai, illetve két indiai meghalt a túszdrámában. Kilétükről bővebbet nem árultak el. Két halálos áldozatnak az állampolgárságát egyelőre nem közölték az afgán hatóságok.

A támadás elkövetőjeként egyelőre nem jelentkezett egyetlen szervezet sem, de a tálib lázadók hajtottak már végre több hasonló akciót.

(Fotó:AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez