Újratervezte a hagyományos koreai öltözetet a Chanel

A világ minden tájáról voltak hírességek azon a divatshow-n, melyen a divatmogul Karl Lagerfeld bemutatta első olyan Chanel Cruise kollekcióját, amely a hagyományos koreai öltözéket ötvözi a modern divattal.

Legerfeld, a Chanel vezető tervezője elmondta: szereti a hanbokot, mind anyagát, mind a mintáit tekintve. A hanbok hagyományos koreai öltözék. Az 1-7. században jelent meg az alapdizájn, és azóta számos változáson esett át. A környező országok viseletei is befolyásolták a megjelenését, különösen a kínai és a mongol öltözékek.

A koncepció a koreai hangulat modern, nemzetközi változata volt. Az ötlet a múltból jön, de mi ilyennek látjuk a 21. században” – mondta Lagerfed.

6a52c11c89160b9d6ea5588fdb92aabf

A Szöulban tartott különleges bemutatón egy sor K-pop csillag is megjelent, köztük CL (2NE1) és G-Dragon (Big Bang), valamint olyan nemzetközi hírességek, mint Tilda Swinton, Kristen Stewart és Gisele Bündchen. A rendezvény a második Cruise bemutató volt, amit a francia divatház tartott Ázsiában, a 2013-as szingapúri show óta.

A Cruise, vagy Resort kollekció úgy indult, hogy hordható ruhákat kínál azoknak a gazdagoknak, akik világkörüli hajóutakon töltik a téli szezont. 

41d8b648bfd9cf9bc7af51a2dee420e8

A mostani, szöuli show tele volt energiával. Karl Lagerfeld olyan világos színeket prezentált, mint a rózsaszín, a korall, az élénk narancs vagy a lila. Egy sor légies és többszínű, csíkos és virághímzéses ruhát mutatott be. A koreai hagyományos ruhák újragondolásában az ázsiai kifinomultság és a kortárs szellem elevenedik meg. Bő ujjak és kerek vállak jellemzik a darabokat, Lagerfeld a nadrágokat szélesre és rövidre, a szoknyákat egyenesre és térd alá vágta.

Nagy hatással volt rám a hagyományos koreai kabát, aminek sokszínű csíkos ujja van, és az ötlet, hogy ezt modern változatban láthatjuk”- mondta Jung Ryeo-won koreai színésznő.

A rendezvényen ezer VIP-vendég, köztük sajtósok és hírességek vettek részt a világ minden tájáról. A brit színésznő,  Tilda Swinton már másodjára látogatott el Dél-Koreába, amit második otthonának hív.

Nagyon sok barátom van Koreában” – mondta a rendezvény előtt, és hozzátette, hogy nagyon kíváncsi a ruhákra, várja a show-t.

551935f63c132d7b1b6e339960c2e58d

Soo Joo koreai származású Chanel-modell nagyon örült, hogy végre a saját hazájában vehet részt egy bemutatón. Már két éve a Chanel-nél dolgozom, és nagyon boldog vagyok, hogy Szöul modern és hagyományos oldalát is képviselhetem”- mondta.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez