Mercedes lebukott – 50 milliós heroinfogás New Yorkban

Egy elegáns magániskola parkolójában 70 kiló heroint foglaltak le a DEA nyomozói Bronxban. A Sinaloa nevű mexikói maffia szállítmánya 50 millió dollárt ér. Ez a legnagyobb fogás New York államban és a negyedik az USA történetében.

“Ez a szállítmány akkora, hogy New York minden egyes polgárának jutott volna belőle egy adag – a gyerekeket is beleértve!” – tájékoztatta a sajtót a drogcsempészet ellen küzdő ügyésznő. A DEA nyomozói elkapták a szállítmány gazdáját, José A. Mercedest és egyik bűntársát is. A 46 éves mexikói maffiózó fia már tavaly november óta előzetesben van az Egyesült Államokban.

A Sinaloa kartell nemcsak New York államot, de a környező területeket is ellátta kábítószerrel. Pennsylvania, Rhode Island, Massachusetts és New Jersey is a mexikói maffia vadászterülete. A nyomozók 24 ezer dollár készpénzt találtak az autóban, melyen Rolex felirat volt. Rábukkantak a mexikói maffia New York-i szállására is: itt egy rejtekhelyen 2 millió dollárt találtak készpénzben.

Az Egyesült Államokban az elmúlt tíz évben 45 százalékkal nőtt a kábítószeres halálesetek száma. A mexikói kábszer kartellek lefoglalt szállítmányainak értéke a négyszeresére emelkedett ugyanebben az időszakban.

Kép: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez