Itt a 15 legdurvább házi robot és jármű Kínából

Kína lakóit nagyon szorgalmas népnek ismerhetjük, ahol mindig van helye a furcsábbnál furcsább ötleteknek Összegyűjtöttünk néhány otthon, saját kezűleg készített robotot, és járművet, hogy bizonyítsuk, ha van egy jó elképzelés, nincs akadály.

Liu Fulong  fából készített elektronikus autót, melynek csúcssebessége 30 kilométer per óra.

talamany01

Yu Jietao, 26 éves fafaragó szintén nagy potenciált látott a fából készített járművekben, így 100 ezer jüant (közel 5 millió forint) fordított a találmányára. Ez a faautó is 30 kilométer per órás sebességre képes.

talamany02

Su Daocheng két hónapot töltött azzal, hogy házilag elkészítse saját mechanikus lovát. Valószínűleg a befektetés jobban megérte, mint igazi lovat tartani.

talamany03

Egy férfi a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen 8000 jüant (360 ezer forint) fordított arra, hogy megépítse 0,3 tonnás motorkerékpárját. A motor 4,3 méter hosszú, 2,4 méter magas, így az utca elég nagy részét elfoglalja.

talamany04

Ő itt Liang, aki egy évtizedet töltött azzal, hogy bőröndjét motorrá alakítsa. Végsebessége 20 kilométer per óra.

talamany05

A képen látható férfi Hejlungcsiang tartományban létrehozott egy házi készítésű 12 seprűből álló úttisztítót. Hát ez is egy megoldás.

talamany06

Yang Shijun egy 45 éves építőipari cég elnöke 100 ezer jüan, és egy év ráfordítással megalkotta ezt a repülőt. Yang azt mondja ez tisztelgés 2011-ben elhunyt apja előtt.

talamany07

Eközben Liu Shijie egy 35 éves farmer hat hónap alatt készítette el 30 ezer jüanból (1,3 millió forint) saját házi készítésű páncélautóját.

talamany08

Szintén egy vidéki gazda, Zhang Wuyi egy több fős tengeralattjárót készített otthon, hogy segítsen a tengeri uborkák betakarítását a víz alatt. A találmányt 100 ezer jüanért adta el egy üzletembernek 2014-ben.

talamany09

Yang Zongfu két évet töltött azzal, hogy létrehozza ezt a nagy gömböt, amit kínai Noé bárkájának neveznek. A gömb egy három fős család rejtekéül szolgálhat vészhelyzet esetén, amiben 10 hónapra elegendő élelem van.

talamany10

Tang Yong, a 44 éves farmer házilag készített tengeralattjárót. 5 hónapig építette. Most képes 10 méteres mélységig lemerülni vele.

talamany11

A szintén gazdálkodó Wu Yulu 1986-ban kezdett el robotokat építeni. 2009-re készült el a riksarobot, amivel rengeteg munka vált könnyebbé számára.

talamany12

Jöjjön a többi robot. Pekingben egy feltaláló kevesebb mint egy év alatt, 300 ezer jüanból (13,4 millió forint) létrehozott egy távirányítható házi humanoid robotot. Azonban túl nehézre és túl magasra sikeredett, így nem fér ki a bejárati ajtón.

talamany13

Egy 26 éves középiskolai rajtanár két hónapon keresztül folyamatosan dolgozott a Vasember ihletésű páncélozott robot másán, mely a most megjelent Bosszúállók című filmben szerepel.

talamany14

Li Lei pedig Sanghajban egy sor Transformers replikát épített, melyek nem csak kölcsönözhetők, de eladók is.

talamany15

Persze ezeken kívül rengeteg érdekes találmány születik Kínában, éppúgy mint a világ minden táján, hiszen az emberi kreativitásnak nincsenek határai. Reméljük home made találmányokkal mi magunk is jeleskedünk majd, és akkor kínaiak fognak hasonló cikket írni rólunk.

(Fotó:Reuters, Weibo)

(Visited 8 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez