Túl sok a kínai Tanzániában

Tanzánia, Dar es Salaam – Elözönlötték a kínaiak Tanzániát. A legtöbben legálisan vannak az országban, de sokan illegálisan dolgoznak a főváros legforgalmasabb piacterén. A helyiek dühösek rájuk, mert elveszik előlük a munkát. A tanzániai gazdasági minisztérium határidőt adott a kínaiaknak, hogy hagyjanak fel az illegális kereskedelmmel.

A tanzániai gazdasági minisztérium harminc napot adott a kínai kereskedőknek, hogy vonuljanak ki a Kariakoo piacról, Dar es Salaam legforgalmasabb kereskedelmi központjából. A gazdasági tárca miniszter helyettese Lazaro Nyalandu azt mondta: „A kínai üzletembereket azért engedtük be az országba, hogy befektessenek és nem azért, hogy kereskedéssel, vagy cipő fényezéssel foglalkozzanak”. Nyalandu elmondta, hogy ezeket a munkákat a helyiek is el tudják végezni. A BBC tudósítása szerint a kínaiak nagykereskedéseket és kisebb nagyobb üzleteket nyitnak az ország kereskedelmi központjában Dar es Salaamban és sokan illegálisan kereskednek. A helyiek pedig dühösek a kínaiakra mert elveszik előlük a munkát.

 Tanzániába rengeteg távol-keleti árú érkezik be minden évben. A kereslet is megvan hozzá, de a termékek minősége csapnivaló. A kormány most azt tervezi, hogy csak is olyan kínai árut enged be az országban, ami megfelel a nemzetközi normáknak és előírásoknak. A miniszter-helyettes bejelentette, hogy a Kariakoo piacot fejleszteni fogják, hogy a Kelet-Afrikai államok export központjává váljon.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez