Drónokkal a bűnözők ellen a bűn városában

A fokvárosi rendőrség közölte, hogy a legújabb repülésügyi előírások sem fogják megakadályozni abban, hogy drónokat vessen be a bűnözés visszaszorítása érdekében. Fokváros egyébként a világ egyik „legbűnösebb” nagyvárosának számít, ahol számos törvényen kívüli banda működik az utcákon.

A dél-afrikai légiközlekedési hatóság nemrég engedélyhez kötötte a drónok használatát az országban, a rendőrség sem számít kivételnek. A pilóta nélküli robotrepülőkre mostantól egy éves repülési engedélyt kell kiváltani ahhoz, hogy felszállhassanak. A szabálysértőket pedig akár 10 év börtönre is ítélhetik, ha nem tartják be az előírásokat és nem rendelkeznek a légügyi hatóság engedélyével.

A fokvárosi rendőrség jelezte, hogy 18 darab drónra kér engedélyt. A drónokat távirányítóval működtető „pilótáknak” pedig komoly orvosi és pszichológiai vizsgán is át kell esniük, hogy megkapálják az engedélyt. A pilótaképzés és az engedély beszerzése 150 ezer randba kerül, ami körülbelül 350 ezer forintnak felel meg.

A dél-afrikai rendőrség egyébként már jó ideje teszteli a drónokat és eddig pozitív tapasztalatai voltak velük. A drónok többségére ugyanis éjjellátó kamerákat is szereltek, ami nagyban megkönnyít a felderítést és a különleges akciók sikeres kivitelezését. Legutóbb egy fokvárosi kábítószer maffia ellen vetettek be drónokat a rendőrök. A légi felvételek segítségével  könnyedén megtalálták a célpontot és a menekülő bandatagokat. Az akciót pedig villámgyorsan sikerült végrehajtani. A drónok egyik nagy előnye, hogy észrevétlenül lehet velük repülni és információt gyűjteni, ami  nagy segítséget jelent a dél-afrikai rendőröknek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez