Késelők tartják félelemben Rio elit negyedének lakóit

A chilei Isidora Rivas Rio de Janeiro egyik terén élvezte a napsütést kerékpárja és kutyája társaságában, amikor megtámadták és nyakon szúrták. Az eset, amely immár a sokadik volt, felkavarta a brazil város életét.

Amikor elvette a fiatal nő tabletjét, a tettes teljes nyugalommal továbbment. Rivast kórházba szállították és ,,nagy, de felületi sérülését” ellátták. Rivas Rióban egy egyetemi kurzuson vett részt, az eset pedig a turistaövezet egyik népes terén történt, a város központjában.

Ez már az ötödik késsel elkövetett támadás volt az elmúlt hetekben Rióban: abban a városban, ahol 2016-ban Olimpiát rendeznek és ez mély aggodalommal tölti el a város lakóit. Az egyik késes támadás egy 56 éves férfi életébe került szerdán egy bicikliúton, a város és a jövendő olimpia egyik kiemelt útvonalán. Jaime Gold szívgyógyász meggyilkolása – akit a   kerékpárjáért öltek meg – ugyancsak nagy visszhangot keltett, és ráterelte a figyelmet a város biztonságára.

Az első négy hónapban idén 167 támadás  történt a jövendő olimpiai városban fegyvertelenül, illetve késsel.  A kerékpárok rablása gyakori indoka a támadásoknak. A városban a Rio de Paz civil szervezet ezért kerékpáros tiltakozó megmozdulást tartott, hangsúlyozva, hogy 2007 és 2015 között 50 ezer embert gyilkoltak meg Rio de Janeiróban.

A tilakozás napján egy 35 éves nőt pengével vágtak meg a város egyik előkelő negyedében és ugyanezen a napon ugyancsak késsel támadtak meg a városközpontban egy férfit. Május elején pedig megjelent egy video, amelyen egy férfit egy buszmegállóban vert össze egy bűnöző banda.

Mint ahogyan ilyenkor mindig , a rendőrség bejelentette, hogy fokozza az ellenőrzéseket, de ez nem nyugtatta meg a lakosságot. A város vezetői a rendőrséget tették felelőssé, a rendőrség pedig a olitikusok a biztonsági helyzet romlásáért.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez