Pókeső Ausztráliában

Igen, jól hallotta, Ausztráliában valóra vált az emberiség egyik legrosszabb rémálma és több millió apró pókocska zuhant a földre az égből.

Ráadásul mindent elárasztottak pókhálóval a Tablelands nevű régió déli részén, amely Queensland tartományban található. Szerencsére ezen állatok hálói össze sem hasonlíthatóak a szupererős, grafénnal megerősítettekhez, melyekről korábban írtunk.

A helyiek teljesen elhűltek a látványtól, de természetesen úgy reagáltak, ahogyan az igazi ausztrálokhoz méltó:

“Gyönyörű volt, de közben azért elég idegesítő. Nem lehetett kimenni anélkül, hogy ne lettem volna tele pókhálóval, amik ráadásul belementek a szakállamba is” – mondta el egy Goulburn-i lakos, Ian Watson a Sydney Morning Herald-nak

Feltehetőleg ha ez itthon történt volna, az emberek fejvesztve menekültek volna, de az ausztrálokat ennél keményebb fából faragták, illetve nap mint nap találkoznak számunkra elképesztően rémisztő pókokkal.

A szakértők szerint a jelenség annak, köszönhető, hogy az állatok úgynevezett “ballooningot” hajtanak végre, mely során magasabb helyekről ereszkednek úgy, hogy hálójuk segítségével lebegnek egy rövid ideig siklanak, szinte repülnek. Ennek köszönhető az, hogy minden kontinensen megtalálhatóak

Reménykedjünk a legjobbakban, hogy felénk soha sem fog hasonló történni.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 6 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez