A farmernadrágos nők okozzák a földrengéseket. Meg az inflációt

A pakisztáni hadsereg ne a tálibokat támadja, hanem a farmernadrágos nőket! – követelte Fazlur Rehman imám Iszlámábádban. Szerinte “a farmernadrágos nők mozgó tömegpusztító fegyverek, akik földrengést és gazdasági válságot okoznak Pakisztánban!”

A fanatikus iszlamista imám sürgette a hadsereget: kényszerítse a nőket a hagyományos életformára. “Addig nem oldódik meg Pakisztán súlyos gazdasági és politikai válsága, amíg a nők nem lesznek úgy becsomagolva, mint egy zsák liszt”- hangsúlyozta az imám, aki nem is titkolta: a tálibok oldalán áll. A nevükben meg is fenyegette mind a társadalmat, mind pedig az államot: “addig nem lesz béke, amíg minden nő nem marad otthon, és a saría nem lesz mindenki számára kötelező törvény Pakisztánban.”  A tálibok nemrég irodát nyitottak Katarban, és titokban állítólag tárgyalnak mind a pakisztáni titkosszolgálattal, mind pedig az amerikaiakkal.

Amíg tálib uralom volt Pakisztán egy részén, addig a nők ott nem tanulhattak, nem mozdulhattak ki otthonról, csak egy férfi családtag engedélyével és kíséretével. Öltözködésüket a hagyományos iszlám viselet szabályozta. Nadrágról és főként amerikai farmernadrágról szó sem lehetett abban az országban, melyben Oszama bin Laden és társai a szeptember 11-i merényleteket kieszelték. Oszama bin Ladent ugyan megölték az amerikai kommandósok 2011-ben Pakisztánban, de eszméi tovább élnek, hiszen a fanatikus imám szerint a farmernadrágos nők a felelősek minden rosszért : a földrengésért, az inflációért és a nyomorért. Ehhez még halálosan komolyan hozzátette: ha megszűnne a nők farmerviselete, akkor egy csapásra megoldódnának a súlyos gondok Pakisztánban.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez