Orosz kémeket fogtak a lettek

Őrizetbe vettek egy katonai támaszpontra behatoló két oroszt a lett hatóságok. Röpiratok, zászlók voltak náluk, de nem tudni, mit akartak.

A lett hatóságok őrizetbe vettek két orosz állampolgárt, akik illegálisan hatoltak be az Adazi település melletti katonai támaszpontra, ahol a Saber Strike (Kardcsapás) fedőnevű NATO-hadgyakorlat aktív szakasza folyik – közölte a lett hadsereg szerdán. A hadsereg közleménye szerint a két oroszt nem messze a behatolás helyszínétől fogták el. A bázist elkerítő kerítésen egy létra segítségével jutottak át.

A két őrizetbe vett személynél kisméretű orosz zászlókat és angol nyelvű röpiratokat találtak. A támaszponton csak rövid ideig tartózkodtak, ezért nem tudták végrehajtani azt, amit terveztek – áll a közleményben, amely ugyanakkor nem pontosítja, hogy mi is volt a szándékuk. Hozzáteszi, hogy a hadsereg tisztázni fogja az eset körülményeit. Az oroszokat átadták az igazságügyi szerveknek.

A Saber Strike fedőnevű hadgyakorlat fő célja a harci cselekmények összehangolásának gyakorlása a nemzetközi szövetségesi hadműveletek során. A hadgyakorlat aktív szakasza Lengyelországban, Lettországban, Litvániában és Észtországban kezdődött meg hétfőn, és mintegy hatezer katona vesz részt rajta. A négy ország katonái mellett amerikai, dán, finn, kanadai, német, norvég, portugál, szlovén és brit katonák is jelen vannak.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez