Letaszítják Izaurát a trónról

Sokszor okoznak meglepetést a hosszabb-rövidebb életű névadási hullámok. Újabban a televíziós sorozatok ejtik rabul a kismamákat és a kispapákat. A Rabszolgasors kihívója most a Trónok harca.

Míg korábban főleg bibliai alakokról, szentekről, regényhősökről, politikusokról kapták nevüket az újszülöttek, ma már a sorozatoké a főszerep. A latin-amerikai szappanoperák után most a Trónok harca a király.

A trend Oroszországot is elérte. Tavaly Moszkvában 8, Szentpéterváron 4 Ayra (a sorozat egyik legfontosabb női karaktere) született – tájékoztatott anyakönyvi adatokra hivatkozva az Izvesztyija állami napilap. A gonosz Theonról eddig egy kisfiút neveztek el az Urálban, Cseljabinszkban pedig él már legalább egy Varys és egy Petyr.

Sok orosz szülőt kell még azonban meghódítania a George R. R. Martin történetének ahhoz, hogy utolérjék a nyugatot. Az Egyesült Államokban ugyanis 754 Ayra született 2012-ben, tavaly Nagy-Britanniában 187, Svédországban 38. A fiúknak főleg a szótlan nomád vezér, Khal nevét adják. Van már legalább 146 amerikai és 50 brit.

Kép: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez