Szaladj át az úttesten! – Életveszélyes az új őrület

Számítógépes játék ihlette bátorságpróba terjed az orosz kiskamaszok körében. Egy halálos áldozata már van az idióta versenynek.

Sérülés nélkül szaladj át a forgalmas úttesten, különben meghalsz! – mondja egy számítógépes játék igen egyszerű szabálya. A valóságban is próbálgatják ezt már tél óta a jekatyerinburgi gyerekek. A tét: a bátorság és száz rubel.

„Az összes fiú ezt a számítógépes játékot játszotta a télen és most pénzért, száz rubelért játsszák. Megvárják a pirosat és átszaladnak az úton. Ha szerencsésen átértél, tiéd a pénz”

– idézett egy 12 éves bennfentes kislányt a The Siberian Times.

Miközben Oroszország szerte egyre több hívet csábít a bátorságpróba (Szamarában, Arhangelszkben és Habarovszkban is futkosnak már az utakon a gyerekek), egy 12 éves fiú meghalt, egy másik pedig súlyos sérülésekkel került kórházba.

Komoly problémát okoz ez a játék a hatóságnak – nyilatkozta a jekatyerinburgi útkezelő szóvivője, Tatyjana Berdnyikova. A 2-es számú Városi Klinika sürgősségi osztályának vezetője, Jevgenyij Kozsvnyikov arra a problémára is felhívta a figyelmet, hogy a szüleiktől félő gyerekek sokszor nem vallják be, hogyan is sérültek meg.

Viszont a legtöbb orosz autóban van fedélzeti kamera, amelyek rögzítik az ész nélkül futkosó gyerekeket. Ahogy ez a lenti áprilisi esetnél is történt:

Kép: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez