Gyűlölet-gyilkosság: kilenc halott a templomban

Kilenc ember maradt holtan egy lövöldözés után a dél-karolinai Charleston egyik afro-amerikai templomában. A város rendőrfőnöke gyűlölet-bűntényről beszél. A rendőrök egy fehér férfit keresnek.

Az áldozatok közül nyolcan a templomban haltak meg, egy ember pedig valamivel később, a kórházban. Gregory Muller rendőrkapitány azt mondta: gyűlöletből elkövetett bűntény ügyében nyomoznak, egy huszas éveiben járó fehér férfi ellen indítottak hajtóvadászatot. A halottak között van a metodista episzkopális templom lelkésze, a 41 éves Clementa Pinckney is, aki az állam szenátusának tagja volt – közölte Twitteren egy emberi jogi aktivista.

A történelmi, 19. századi Emanuel templomban ottani idő szerint este 9-kor kezdett el lövöldözni a támadó, aki aztán elmenekült. A környéket egy időre kiürítették, mert olyan hírek terjedtek el, hogy bomba van az épületben, de a tűzszerészek semmit nem találtak. A gyülekezet tagjai éjjel a templomnál gyűltek össze imádkozni: egyikük azt mondta az újságíróknak, hogy valós válaszokat szeretnének kapni arra, mi is történt és miért.

Charlestonban két hónappal ezelőtt egy fegyvertelen fekete férfit lőtt le egy fehér rendőr. Akkor zavargások törtek ki a városban. A rendőrt azóta gyilkossággal vádolták meg.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez