Ez Zuckerberg megoldása a bevándorlásra

A Facebook-birodalom feje, Mark Zuckerberg igazán proaktív kezdeményezéssel próbál tenni a bevándorlási problémára az Egyesült Államokban. A milliárdos öt millió dollárt adományozott, hogy segítse azon bevándorlók oktatását, akik a megfelelő papírok és pénz hiányában nem kerülhetnének megfelelő iskolákba.

Feleségével, Priscilla Channel összesen öt millió dollárt ajánlottak fel az ügyért.

„Amerika mindig is a bevándorlók hazája volt” – írta Zuckerberg. – „Tárt karokkal kell várnunk azokat a külföldről érkező, keményen dolgozó bevándorlókat, akik egy kis segítség nélkül nem tudnának kibontakozni. Minél több fiatalt támogatunk, hogy elérjék céljaikat, annál többet teszünk az országunkért.”

Zuckerberg és Chan támogatásának köszönhetően több mint 400 bevándorló juthat megfelelő oktatáshoz San Franciscóban. A tech-óriás vezetője még 2013-ban kezdte el támogatni az ügyet, amikor megalapították a FWD.US nevű szervezetet, amely elsődleges célja „életben tartani azt, hogy mindenki számára megvalósítható legyen az Amerikai Álom.” Ehhez pedig az első lépés a bevándorlók megfelelő oktatásán keresztül vezet.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez