Elég csak rágondolnod. A Facebook jövője a telepátia

Ezt maga a techcég vezetője, Mark Zuckerberg mondta el egy Q&A során a Facebook oldalán. A dolog pedig egészen félelmetesen hangzik: ha valóban megvalósul, az ember magánszférájának utolsó darabkája is elveszhet.

„Egyszerűen csak gondolni kell majd valamire, és – ha szeretnéd – a barátaid rögtön megtudhatják, mi jár a fejedben.”

A telepátia ötletéről egy olyan kérdésre válaszolva mesélt, amelyben a Facebook jövőjéről kérdezték. Az oldalon rengeteg az újítás indulása óta: először csupán a felhasználók profiljai voltak rajta, majd jött a hozzászólás lehetősége, a fal, a “tetszik” opció, a “csoport létrehozása” lehetőség és így tovább. Mostanra nagyobb hangsúlyt kapott a csevegőprogram, ennek köszönhetően előtérbe került a kommunikáció a korábbi, főként a megosztást szorgalmazó hozzáállással szemben.

A telepátiára pedig valószínűleg jóval kevesebbet kell várnunk, mint ahogy azt gondolnánk. A Washingtoni Egyetem tudósai például létrehoztak egy olyan rendszert, melynek segítségével agyhullámokat küldhet egyik ember a másiknak. A kísérlet során az egyik vizsgálati személy képes volt csupán gondolataival megmozgatni a másik ujját.

„Életünk minősége úgy javul, ahogy fejlődnek a kommunikációs eszközeink” – mondja Zuckerberg.

 

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez