Még ne hagyja félbe a csomagolást, ha Tunéziába indulna!

Kivárnak az utazási irodák a tegnapi tunéziai merénylet után. Még nem mondják le útjaikat.

Egyelőre nem mondták le az utazási irodák a tunéziai járatokat – közölte a vilagszam.hu-val Farkas Attila, a Travel Service légitársaság ügyvezetője.

A légitársaság arra vállalt kötelezettséget, hogy reptértől reptérig biztonságban elszállítja a turistákat, és a repterek biztonságosak, így a döntés az utazási irodák kezében van – mondta a szakember.

A chartereket megrendelő irodák a vilagszam.hu információi szerint abban az esetben állítják le a járatokat, ha a magyar külügyminisztérium hivatalosan is nem biztonságos országnak nyilvánítja Tunéziát, ahova nem javasolják az utazást. A besorolási kategória hivatalos megváltoztatása nem egyenlő azzal, ha politikusok óva intik az utazni vágyókat. A charterek persze leállhatnak akkor is, ha az utasok többsége visszamondja az utat. Ezt azonban jelentős veszteség nélkül megint csak a hivatalos besorolás megváltozása esetén tehetik meg.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a magyarok kevésbé félősek. A kedvező ár-érték arány olyan jelentős szempont, hogy több olyan országban is ott voltak a magyar turisták korábban, ahonnan a legtöbb nyugat-európai már rég hazament vagy elmaradt, valamilyen terrorcselekmény vagy természeti katasztrófa okán.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez