Cápatámadás Dél-Afrikában

Az áldozat egy 19 éves szörfös srác volt, aki csak a szerencséjének köszönheti, hogy túlélte a tengeri ragadozó támadását.

Caleb Swanepoel éppen barátaival szörfözött a hétvégén Buffels Bay-ben, amikor egy cápa hirtelen megtámadta, és teljes egészében leharapta a jobb lábát. A 19 éves egyetemi hallgatót a társai húzták ki a partra, majd értesítették a mentőket. Szerencsére a parton tartózkodott egy orvosi is, aki a mentők kiérkezéséig életben tudta tartani az eszméletben lévő és kínzó fájdalmakban szenvedő srácot, aki a történtek után teljesen sokkot kapott. Végül légi mentők szállították el őt a George Medi Klinikára, ahol az orvosoknak sikerült stabilizálniuk az állapotát és ellátni a súlyos sérülését. Azt még nem tudni, hogy milyen cápa támadta meg a szörföst, de a kórház szerint a harapásnyomokból arra lehet következtetni, hogy egy nagy fehércápa volt az elkövető.

Nem a 19 éves fiú volt az egyetlen, akit cápatámadás ért a hétvégén Dél-Afrikában. Egy nappal korábban szintén egy szörfös került komoly bajba Plettenberg Bayben, miután lecsapott rá egy cápa. A tengeri fenevad a 23 éves férfi lábába, az oldalába és a hátsójába harapott bele. Szerencsére neki is sikerült túlélnie a horrortámadást és jelenleg kórházban ápolják.

Fotó: indosurflife.com

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez