Szabadságot vett ki egy oroszlán Dél-Afrikában

Három hétig keresték a parkőrök Szilvesztert, a három éves hím oroszlánt, miután megszökött a Karoo Nemzeti Parkból. Szerencsére az állatot sikerült épségben megtalálniuk és befogniuk a vadaspark munkatársainak.

„Szilveszter váratlanul úgy döntött, hogy szabadságot vesz ki” – mondta a nemzeti park sajtósa, aki azt is elárulta, hogy a fejlett hím oroszlán 26 bárányt ejtett el távolléte során Beaufort West közelében, a helyi gazdák nagy bánatára

Szilvesztert végül 20 kilométerre a nemzeti parktól, egy nehezen járható terepen sikerült megpillantaniuk a vadászoknak, akik nyomban utána is eredtek. Végül egy altatólövedékkel kábították el, miközben egy fa árnyékában pihent. Ezt követően a közeli vadasparkba szállították, ahol jelenleg is megfigyelés alatt tartják.

Arról még nem született döntés, hogy mi lesz a szökevény oroszlán sorsa. Szakemberek szerint azért kóborolt el, mert „összetűzésbe keveredhetett egy másik hím oroszlánnal, egy területi vita folytán”. Ezért lehet, hogy jobb megoldás lenne Szilvesztert egy olyan környezetbe áthelyezni, ahol nyugodtabb körülmények fogadják.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez