28 embert ölt meg a víz, és a folytatás sem ígér semmi jót

Legalább 28 ember meghalt, vagy nem találják nyomát az utóbbi négy nap heves esőzéseinek, áradásainak következtében, miközben százezreket kellett biztonságosabb helyre költöztetni, épületek ezrei rongálódtak meg – jelentette a kínai állami média kedden.

Jelentős károkat jelentettek a középső országrészből, Honan tartományból, ahol egyetlen megyében 6700 hektár termőföldet öntött el az ár, több helyütt megszűnt az elektromos áramszolgáltatás és a távközlési összeköttetés. A közvetlen anyagi kárt 305 millió jüanra (13,8 milliárd forint) becsülték.

Hasonló helyzetről számoltak be Senhszi és Anhuj tartományból, valamint a délnyugati Szecsuanból is. Utóbbi Nancsiang megyéjében 1949 óta a legsúlyosabb árvíz pusztít. Csak e térségben 48 járásból 263 ezer embert kellett evakuálni.

A kínai országos meteorológiai központ további esőzéseket jósolt öt tartományban és a kelet-kínai Sanghajban, ugyanakkor előrejelzése szerint négy tartomány egyes részein és a 32 milliós Csungkingban a hőmérséklet 37 Celsius-fok fölé emelkedhet. A meteorológusok ezért földcsuszamlások, másutt pedig a hőguta veszélyeire hívták fel a figyelmet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez