Blogger, moszkvai és hajléktalan

Bárki, bármiről működtethet csatornát a Youtube-on. A színes kavalkádból újabban egy moszkvai férfié tűnik ki, aki történetesen hajléktalan.

Éppen egy vasútállomáson ténfergett tétlenül Zsenya Jakut, amikor az egyik tévéműsorból megtudta: pénzt lehet keresni az interneten. Majd lőn világosság, és május 25-én feltöltötte első videóját a Youtube-ra.

A bemutatkozó részben elmondja, hogy 43 éves és alkoholizmusa miatt került az utcára öt éve. Jelenleg egy csatorna üregében lakik. Videóblogjában Moszkva másik oldalát szeretné megmutatni, és olyan hasznos információkat elárulni, hogy például hol lehet ingyen enni, fürödni, vagy például hogyan lehet ingyen utazni.

Az ötödik részben elkísérjük kidobott könyvekkel 65 rubelt keresni. Tapasztalata szerint kötetenként tíz rubel (körülbelül 50 forint) várható. Egy liter tej átlagosan 30-60 rubelért vásárolható az orosz fővárosban.

Bő egy hónap alatt már nyolc kisfilmet készített a hajléktalan blogger, és csatornáját már több mint 34.000-en követik. Időközben adatlapot nyitott az Instagramon és az orosz közösségi oldalon, a Vkontakte-n is.

Bár sok-sok cikk jelent meg róla az orosz médiában, mégis többen kételkednek: valóban hajléktalan-e a férfi. Leginkább tiszta, ápolt megjelenésébe kötnek bele. Mások pedig arra kíváncsiak, hol vágja meg a felvételeket, és hol tölti fel őket a netre.

A kétségek eloszlatására már az első részben elárulja, hogy a blog technikai részét egy bizonyos Andrej Vudu készíti. Minden egyes videó végén működő e-mail címe is szerepel: moscowvoodoo@gmail.com. Sőt komolyságát azzal is bizonyította a blogger, hogy az első rész végén tízdolláros megtakarítását elrejtette egy csatornába és a hely pontos címét is megadta.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez