Mint két tojás: nem engedték át a nyaralni induló ikreket a határon

Ha csak a közeli strand van beígérve, a gyerekek már oda is kora reggel készülődni kezdenek, és az úszógumival reggeliznek. Ennél jóval nagyobb az izgatottság, ha nyaralásról van szó. Vajon mekkora a csalódás, ha a határon visszafordítják őket?

A Pancsenko család öt gyerkőccel indult a thaiföldi nyaralásra. A határon azonban probléma adódott a hármas ikrekkel. A szolgálatot teljesítő határőr úgy ítélte meg, hogy ugyanaz a fénykép szerepel két útlevélben. Így Jant és Makarát hazaküldték.

Nagyapjuk, Igor Szandragajlov maradt otthon a fiúkkal. Ő az NTV orosz hírcsatornának elmondta, útlevelüket kéthónapos korukban kapták az ikrek. Bár a gyerekek most is nagyon egyformák, akkor különösen úgy hasonlítottak egymásra, mint két tojás. Ráadásul tavaly gond nélkül elutaztak Egyiptomba a mostani útlevelükkel.

foto88

Miközben a kisfiúk faggatóztak, mi is ez az egész, nagyapjuk nem volt rest. Új útlevelet készíttetett és a fényképezésnél figyelt, nehogy egyforma ruhában legyenek a gyerekek. Így egy hét múlva csatlakozhattak a többiekhez Thaiföldön.

Az orosz törvények szerint a határőrnek joga van megtagadni a kilépést, ha problémát talál az úti okmányokkal – emlékeztet a lenta.ru orosz hírportál. Ugyanakkor a családnak is joga van a bírósággal kivizsgáltatni, vajon annak idején összekeverték-e a csecsemők fényképét az okmányirodában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez