Nő vagy? Ha kevesebbet keresel, fizess kevesebbet!

Vívmányai ellenére az emancipáció még mindig nem tudott leszámolni a férfiak és a nők bére közötti különbségekkel. Nw Yorkban egy, a keresetegyenlőtlenséget “szégyenletes sz.r”-nak nevező bár holnap felveszi a harcot. Ha csak egy éjszakára is.

Átlagosan 16,2 százalékkal kapnak kisebb fizetést a nők, mint a férfiak az Európai Unióban – állapította meg az Európai Bizottság tavalyi felmérése. Magyarországon ez az arány 18 százalék.

Bár Kennedy elnök már több mint ötven éve aláírta a nemi béregyenlőségről szóló törvényt, 1963 óta még nem sikerült teljesen felszámolni a különbséget az Egyesült Államokban sem. Sőt. A Fehér Ház munkaügyi osztályának 2013-as kimutatása szerint ott a férfiak fizetésének csupán 77 százalékát kapják a nők.

Ebből az adatból kiindulva hirdetett harcot a New York-i The Way Station bár. Holnap (07.07.) női vendégeiktől csak a számla 77 százalékát kérik el. „Emeljük új szintre a játékteret, ha csak egy éjszakára is. A nők jobbat érdemelnek. Elismerni a különbséget csak a kezdet” – idézte a bár sajtóközleményét az amerikai város hírportálja, a dnainfo.com.

Kép: John F. Kennedy aláírja a nemi béregyenlőségről szóló törvényt 1963-ban (Wikipedia)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez