A gazda vett két kis kutyát, aztán nagyon meglepődött

Egy kínai férfi két évig nevelt két kölyköt, akikről azt hitte kiskutyák. Döbbenten jött rá később, hogy valójában veszélyeztetett ázsiai fekete medvék.

Wang Kayui, a kínai Jünnan tartomány banántermesztője még 2013-ban vásárolt két kölyköt Vietnamban, és elkezdte nevelni őket. Napi rendszerességgel megfürdette, ápolta őket- írja a People’s Daily Online.

A férfi úgy nyilatkozott, hogy egy idő után az állatok furcsán kezdtek viselkedni. Például játékból megölték a csirkéket, és egyre nagyobb étvágyuk lett. A gazda még ezek után sem jött rá, hogy valójában medvéket nevel. Ehhez az kellett, hogy meglássa a helyi közbiztonsági iroda hirdetményét, amin veszélyeztetett vadon élő állatok szerepeltek. Ekkor ismerte fel, hogy valójában védett állatokat nevel illegálisan, véletlenül.

Később jelentette a dolgot, és kiderült: a medvék -egy hím és nőstény- teljesen egészségesek, egyenként 50 kilós állatok. A kínai média szerint most új, megfelelő otthont keresnek a korábban félreismert párnak. Az ázsiai fekete medvék száma jelentősen csökkent az elmúlt években, az erdőirtás, és a vadászat miatt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez