Nézze meg a világ legfegyelmezettebb rendőrkutyáit

A kutyák jól ismertek a fegyelemről. Legalábbis amikor az ember ott van és éppen nem esznek szemetet, nem hemperegnek valami döglött állatba, és nem nyalogatják magukat. Egyébként elég jól betartják az ember alkotta szabályokat.

De talán nincs fegyelmezettebb és jobban képzett kutya, mint a rendőrkutya. A rendőri erők és hadseregek a világ minden táján kihasználják a kutyák igen magas képességeit, és a kölyköket nem csak a kábítószer, a bomba megtalálására, de életmentésre is alaposan kiképzik. Ezek a fajta munkák bizony nagyon magas képzettséget igényelnek, és a rendőri kutya képzés talán kicsit szigorúbb is, mint az gondolnánk.

Fogalmunk sem volt közben arról, hogy a szigorú kiképzés a kutyusok étkezésére is vonatkozik. Mostanában terjeng egy fotó az interneten, ami állítólag egy kínai rendőrkutya akadémián készült. Amint látható a képen egy srác -aki úgy néz ki, mint egy tudós- éppen arra készül, hogy sorban felszolgálja az ételt a kutyáknak, akik rendezett libasorban, fegyelmezetten, táljukkal a szájukban várják a kosztot. A sor annyira egyenes, hogy abszolút önzetlen türelemről és fegyelmezettségről árulkodik, amit egyik sorban sem lehet látni az emberek között. Gondoljunk csak arra, mikor kávéért állunk sorba.

dogs1

Persze úgy tűnik nem Kína az egyetlen hely, ahol ilyen módon állnak sorba a kutyusok az ételért. A lent látható régi kép hasonló dologról árulkodik valahol Finnországban, bár ezek katonai kutyák.

dogs2

Az internetes közönségnek nagyon megtetszett a nemrég megjelent kép, és persze kommentálták is azt:

„Az az első kutya úgy néz ki a többi közt, mintha csak behatolt volna az akadémiára egy kis ingyen kajáért, remélve, hogy senkinek nem tűnik fel, hogy nem oda tartozik.”

„Jó lenne ha az embereket is meg lehetne tanítani így várakozni az élelmiszerért.”

„Vicces, hogy mindenkinek saját tálja van.”

„Talán ezt gondolják a kutyusok: Remélem, hogy csirkefalatok lesznek ma.”

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez