Hatalmas autóbomba robbant Kairóban, az olasz konzulátusnál

Óriási robbanásra ébredtek hajnalban Kairó belvárosának lakói. Az olasz konzulátus előtt röpült a levegőbe egy autó.

A kocsiba rejtett pokolgép öt embert sebesített meg fél 7 tájban. Az AFP úgy tudja a rendőröktől, hogy ketten közülük a konzulátus őrei voltak, hárman járókelők. Az Egyptian Streets úgy tudja, halálos áldozata is van a robbanásnak, amely részben lerombolta a 19. századi épület homlokzatát.

Az Al Ahram szerint az egyik politikai párt, a Független Párt irodái is megrongálódtak. Ahmed Al-Fadaly, a párt egyik tanácsadója arról számolt be a lapnak, hogy három testőre is megsérült a robbantásban, az ő kocsija pedig másodpercekkel korábban hajtott el az olasz konzulátus előtt.

Egyelőre senki nem jelentkezett elkövetőként, de, mint az Al Arabiya emlékeztet rá, a kormányt megdönteni akaró iszlamista fegyveresek módszere az út szélén elhelyezett pokolgépek felrobbantása.  A múlt hónapban Hisám Barakat főügyészt ölték meg az autójára dobott bombával, és három rendőr is életét vesztette az egyiptomi fővárosban, amikor egy másik esetben autóbomba robbant egy rendőrőrsnél.

Az elmúlt két évben, Morszi elnök megdöntése óta a biztonsági erők legkevesebb 600 tagját gyilkolták meg Egyiptomban iszlamista fegyveresek. Sziszi elnök azt ígérte, hogy leszámol velük, fő működési terepükön, a Sínai félszigeten több akciót is indított ellenük. 2013 augusztusa óta a Muzulmán Testvériség több száz tagját ítélték halálra Egyiptomban, köztük az ex-elnököt, Mohamed Morszit. A többségük ma is a halálsoron várja a kivégzését.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez