Bocsánatot kértek a britek a bakiért: kubai zászlót viselt az álterrorista egy gyakorlaton

A londoni rendőrség igazgató-helyettese nyilvánosan kért bocsánatot a Cuba Solidaria szervezettől, amiért a brit fővárosban tartott terror-ellenes gyakorlaton kubai zászlókkal díszített pólókat viselt az egyik agresszort alakító rendőr- írja a BBC Mundo.

Az eset még június 30-án történt, amikor Londonban nagyszabású terror-ellenes gyakorlatot tartottak, amelyen az egyik terroristát játszó sí maszkos fegyveres a kubai zászlóval díszített pólóban jelent meg. A szigetország nemzeti jelképét viselő álterroristáról készült, és a brit sajtó által lehozott felvételekre reagálva a Cuba Solidaria civilszervezet felháborodását fejezte ki.

“Szerencsétlen hiba volt, hogy a műveletben a terroristát alakító férfi Kuba zászlaját viselte, amiért teljes mértékben vállalom a felelősséget”

– mondta Maxine de Brunner, a londoni rendőrség igazgató-helyettese, aki azt is hozzátette, hogy miután a hatóságok egyeztettek a szóban forgó rendőrrel, világossá vált, hogy az egyenruhás nem mérte fel, hogy öltözéke esetleg sértheti a karibi szigetországot. De Brunner arról biztosította a sajtót, hogy a férfi “őszintén sajnálja hibáját”, valamint nyomatékosította, hogy az operátornak nem állt szándékában megsérteni a kubai népet.

Rob Miller, a Cuba Solidaria szervezet igazgatója elfogadta a testület nyilvános bocsánatkérését, azonban világossá tette, hogy nézetei szerint az esetnek nem kellett volna megtörténnie.

“Különösen ironikus, hogy az elmúlt években a kubai népnek számos, az USA-ból eredeztethető terrorcsoport támadását kellett elszenvednie.”- mondta Miller. A Cuba Solidaria igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy mivel Kuba a mainstream média sorozatos lejárató és dezinformációs kampányának célpontja, a mostani incidens tovább ronthatott volna a szigetország amúgy is megtépázott nemzetközi hírnevén.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez