Megölték Zimbabwe leghíresebb oroszlánját

A zimbabwei vadász szövetség és a helyi hatóságok most azt próbálják kideríteni, hogy mindez hogyan történhetett meg.

Cecil, Zimbabwe leghíresebb oroszlánja 13 évig „uralkodott” a nyugat-zimbabwei Hwange szafari parkban, ahol szinte mindenki ismerte őt. A látogatók körében is hatalmas népszerűségének örvendetett és a helyi vadászok is elmondták, hogy Cecil hatalmas nagy népszerűségnek örvendett a helyiek és az ide látogatók körében. „Bárki, akik ide látogatott szinte csak Cecilre volt kíváncsi” – mondta egy helyi vadász, aki azt is megjegyezte, hogy a gyönyörű állatról rengeteg fényképet és videofelvételt készítettek a látogatók.

Halálának pontos körülményei azonban mind a mai napig tisztázatlanok. Egyes hírek szerint először egy dárdával sebesítették meg, majd kilőtték. Meg nem erősített források szerint az oroszlánt egy spanyol vadász ölte meg, aki több ezer dollárt fizetett a helyi vadász egyesületnek a nem mindannapi kalandért. Zimbabwéban ugyanis bármilyen állat elejthető, ha valaki hajlandó kifizetni az árát. Egy oroszlán vadászat a dél-afrikai országban körülbelül 45 ezer dollárba kerül.

Az internetes közösségi oldalakon azonban több vadász is jelezte, hogy a híres oroszlánt legálisan lőtték ki, annak ellenére, hogy nyakörvvel volt ellátva. A zimbabwei hatóságok jelezték, hogy a helyi vadász szövetségekkel nyomoznak az ügyben, de konkrétumokat még nem tudtak elmondani Cecil halálával kapcsoltban. Azt viszont a helyi vadászok is jelezték, hogy Cecil halálra rendkívül kényes ügyé vált, amit minél előbb rendezni kell. Ugyanis ez számukra „becsületbeli ügyév vált”.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez