Elefántot és oroszlánt is felszolgálnak Mugabe születésnapi buliján

Robert Mugabe zimbabwei elnök február 21-én ünnepli 91-dik születésnapját. Tiszteletére egy luxus szállodát foglaltak le, ahol a születésnapi buliját szervezik. Az ünnepség több mint 1 millió dollárba fog kerülni, amire több ezer embert várnak. A menü azonban már most kiverte a biztosítékot több állatvédő szervezet és aktivista körében.

A Guardian  internetes kiadása úgy tudja, hogy a szervezők egy rendkívül fényűző hétfogásos vacsorával készülnek meglepni Robert Mugabe elnököt, akinek a születésnapi ünnepségét az ország legelőkelőbb szabadidőközpontjában, az Elephant Hills Resortban fogják megtartani.

A Zimbabwe Chronicals internetes kiadása pedig arról számolt be, hogy a szervezők több mint 120 ezer dollárt költenek az ünnepségen felszolgált menüsor elkészítésére. Egy helyi gazda –Tendai Mussa- két elefántot, két kafferbivalyt, két antilopot, öt impalát és egy oroszlánt ajánlott fel a az ünnepségre. A gazda elmondta, hogy már kapcsolatba lépett a helyi vadvédelmi hatósággal, hogy kilövesse a vadállatokat. A szállodába pedig különleges hűtőszekrényeket is beszerzett már, hogy ezt a rengeteg húst megfelelően tárolni tudják. A szervezők jelezték, hogy körülbelül 22 ezer embert várnak az ünnepségre.

410648-459f97e0-b6ab-11e4-a05f-87b0515cbaed

A Zimbabwe Conservation Task Force vezetője Johnny Rodrigues azonban hatalmas felháborodással fogadta, hogy az elnök tiszteletére védett állatokat akarnak kilőni az ország vadasparkjaiban. Szerinte ezek az állatok túlságosan is értékesek ahhoz, hogy megegyék, és bármilyen ünnepségre lemészárolják őket. Rodrigues felhívta a figyelmet arra, hogy az elefántokat és az oroszlánokat a kihalás veszélyezteti, ezért kár lenne őket megenni.

A szervezők azonban nem tágítanak és jelezték, hogy Mugabe elnök korábbi születésnapi bulijain is rendszeresen szolgáltak fel elefánt és oroszlánhúst.

A helyiek sincsenek elragadtatva az ünnepségen felszolgált menütől. Elmondásaik szerint a hatóságok az ő vadászati kvótáikból vonják le a most kilőtt vadállatokat, ez pedig azt jelenti, hogy az idén már kevesebb vadászhatnak, ami ellen semmit sem tehetnek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez