Csúcsminőségű diagnosztikai ultrahang készülék kapott a Péterfy Kórház

A Péterfy Sándor utcai Kórháztöbb mint húszéves készülékeinek lecserélését tette lehetővé az az adomány, amelyet az OTP Bank Alapítványa nyújtott az intézmény részére. A két ultrahang diagnosztikai készülék komoly előrelépést jelent az ambulánsan ellátott, valamint a kórház fekvőbetegeinek gyógyító és utókezelési ellátásában. Az urológiai betegségek diagnosztizálása a készülékekkel biztosabbá és gyorsabbá válik, így lerövidülnek majd a várólisták is.

Az OTP Bank által támogatott Humanitás Szociális Alapítványa legmodernebb technológiát képviselő ultrahang diagnosztikai eszközöket adományozott a Péterfy Sándor utcai Kórház – Rendelőintézet és Baleseti Központ Urológiai Sebészeti Osztálya számára. A készülékeket az Alapítvány Kuratóriumának tagjaként dr. Gresa István, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese adta át Dr. Sásdi Antalnak a kórház főigazgatójának.

A Péterfy Kórház és annak Urológiai Sebészeti Osztálya igen komoly szerepet lát el Budapest és az agglomeráció egészségügyi ellátásában. Csak az Urológiai Sebészeti Osztályon évente mintegy 2800 műtéti beavatkozást hajtanak végre és hozzávetőlegesen 40 000 ambuláns betegellátására kerül sor.A most átadott, legkorszerűbb ultrahang diagnosztikai készülékek hatalmas előrelépést jelentenek az ambulánsan ellátott és az osztályos betegek gyógyító és utókezelési, gondozási feladatainak ellátásában, a még pontosabb diagnózisok megalkotásában.

„Az osztály irányába támasztott magas szintű elvárásokat, csak igazán korszerű diagnosztikus és terápiás készülékek használatával és a kollégáim legmagasabb szakmai felkészültsége mellett tudjuk teljesíteni”- fejtette ki Dr. Sásdi Antal. A kórház főigazgatója hozzáfűzte:az urológia talán az egyik legnagyobb és legköltségesebb műszerigényű szakma az egészségügyben. Szinte valamennyi urológiai betegségtípus esetében elengedhetetlen a pontos és idejében elvégzett ultrahangvizsgálat. A jelenleg rendelkezésre álló két készülék közül a fiatalabbik is közel 20 éve szolgálja a betegeket.

„A napjainkban szinte már népbetegségnek minősülő prosztatarák esetében csak biztos szövettani diagnózis birtokában kezdhető el a betegség kezelése. A prosztatarák az emlődaganathoz hasonlóan egy fokozottan merev területként jelentkezik, ezt a különbséget teszi láthatóvá az újonnan használatba vett készülék. Ilyen módszerrel működő ultrahang készülék rutinszerű alkalmazására eddig Magyarországon nem volt lehetőség az urológiában. A módszer alkalmazásával jelentősen csökkenteni lehet a hibás mintavételek számát”- mondta el Dr. Buzogány István, az Urológia Sebészeti Osztály főorvosa.

Az OTP Bank legutóbb tavaly januárban egy szívdiagnosztikai készüléket adományozott a Honvédkórház kardiológiai osztályának, az Alapítványon keresztül most átadott készülékek értéke meghaladja a 15 millió forintot. „Az OTP Bank társadalmilag is felelős intézményként feladatának és kötelességének tekinti, hogy azokon a területeken is támogatást nyújtson, amelyekre alaptevékenysége nem terjed ki, legyen szó oktatási, kulturális vagy a szociális és egészségügyi területekről”- mondta el az OTP Bank vezérigazgató-helyettese. Gresa István kiemelte: az OTP Csoport társadalmi célokra évente biztosított támogatásainak összértéke meghaladja az 1,1 milliárd forintot. „Az összeg természetesen nem pusztán a különböző szervezeteknek, intézményeknek átutalt összegeket jelenti,sokkal több annál. Ezt egy jól átgondolt és célzott támogatási politika részének tekinthetjük, amely sok százezer honfitársunk számára jelent lehetőséget, élményt vagy éppen tudást, épp ezért folytatjuk ezt a munkát a jövőben is.”

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez