Meghalt a Tennesse állambeli ámokfutás egyik sebesültje

Meghalt a Tennesse állambeli ámokfutás egyik sebesültje, így már öt halálos áldozata van a vérengzésnek, mind az öten tengerészgyalogosok voltak – jelentette a CNN hírtelevízió vasárnap az áldozat egyik családtagjára hivatkozva.

Az áldozat, Randal Smith megsebesült a támadásban, máját, vastagbelét és gyomrát érte lövés. Az elkövető az amerikai fegyveres erők helyi toborzóirodájára, valamint egy, a haditengerészet tartalékosainak fenntartott központra támadt rá csütörtökön. Az első lövöldözés a toborzóirodánál történt, amelynek a bejáratára a támadó automata fegyverrel autójából nyitott tüzet. Ezután a mintegy 12 kilométerre lévő tartalékosközponthoz hajtott, ahol folytatta a lövöldözést. A négy tengerészgyalogossal az utóbbi helyszínen végzett, az első lövöldözésben senki sem sebesült meg.

A tettes egy 24 éves, Muhammad Youssef Abdulazeez nevű férfi volt, aki a 170 ezres Chattanooga közelében lakott. A férfi Kuvaitban született, de amerikai állampolgár volt.
A kiérkező rendőrök által agyonlőtt ámokfutó nem állt a szövetségi hatóságok megfigyelése alatt terrorgyanú miatt, a hatóságok eddig nem találtak arra utaló jelet, hogy kapcsolatban állt volna terrorszervezetekkel.
A tettes családja szombaton közleményben tudatta, hogy a férfi hosszú éveken át depresszióban szenvedett.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez