Lövöldözés az alelnök házánál

A Secret Service jelentése szerint egy kocsiból lövéseket adtak le Joe Biden Delaware-i házára. Az elkövető azonnal elhajtott a helyszínről. A történtek idején sem az Egyesült Államok alelnöke, sem pedig a felesége nem tartózkodott otthon.

Egyelőre nem lehet tudni, mi lehetett a lövések indítéka. Körültekintő vizsgálat után azt már megállapították, hogy a házat nem érte találat, és a lövöldöző a biztonsági zónán kívülről tüzelt. A helyi rendőrséggel együttműködve a Secret Service azonnal nyomozásba kezdett az ügyben. Nem sokkal a lövések utána elfogtak egy férfit, aki ellenállt, amikor egy rendőrtiszt fel akarta tartóztatni a biztonsági zóna határánál. Egyelőre nem tudni, volt-e köze a lövöldözéshez, de bevitték kihallgatásra.

Bidenék az incidens idején éppen vacsorázni voltak. Az alelnök már többször viccelődött azon, milyen csendes a wilmingtoni otthonuk környéke, ahol általában a hétvégéket töltik. A mostani lövöldözésről nem lehet tudni, hogy direkt az alelnök birtoka volt-e a célpont, vagy véletlenszerűen történt mindez éppen a Biden-ház előtt. Az esetről Obama elnököt is azonnal tájékoztatták, és a hatóságok az ilyenkor szokásos biztonsági előírások szerint jártak el.

A Secret Service-t több kritika is érte az utóbbi évek baklövései miatt. Még 2011-ben a Fehér Házra adtak le egy lövést, amit néhány napba telt kiszúrniuk, tavaly szeptemberben pedig egy férfi mászott át az elnöki rezidencia kerítésén, és sikerült megközelítenie a bejáratot, mielőtt megállították volna.

Fotó:Europress/Getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez