Háromszáz métert zuhant egy busz – gyásznap Dagesztánban

Július 23-ra gyásznapot rendelt el Dagesztánban a köztársaság vezetője, Ramazan Abdulatipov, miután egy mikrobusz egy hatalmas szakadékba zuhant és tizenegyen meghaltak.

Tizenegyen meghaltak, amikor egy mikrobusz egy háromszáz méteres szakadékba zuhant a kaukázusi Csecsenföldön – közölte az orosz katasztrófavédelem szerdán. A  baleset kedd este történt, a busz utasai a Csecsenföldhöz közeli dél-oroszországi Dagesztáni Köztársaság polgárai voltak. A szerencsétlenség nyolc túlélőjét helikopterekkel mentették ki – közölte a katasztrófavédelem.

A baleset nyomán július 23-ra gyásznapot rendelt el Dagesztánban a köztársaság vezetője, Ramazan Abdulatipov.

Szibériában, a Moszkvától mintegy 4 ezer kilométerre keletre fekvő Krasznojarszk városához közel egy menetrend szerinti autóbusz ütközött össze egy teherautóval. A szerencsétlenségben legalább tizenegyen életüket vesztették, köztük a két gépjármű vezetői, és 35 sérültet szállítottak kórházba.

A Moszkvától mintegy 1300 kilométerre délkeletre fekvő Ufában egy másik autóbusz egy  árokba borult, huszonhét ember megsérült. A sofőr valószínűleg elaludt vezetés közben.

Fotó: Europress AFP Images

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez