Halál az országúton Egyiptomban

Két súlyos közúti balesett is történt Egyiptomban a hétvégén, ami 23 halálos áldozatott követelt.

Az első balesett a Vörös-tengeri Hurghada üdülőközpont közelében történt, ahol egy utasokkal teli busz borult fel. A szerencsétlenségben 12 utas meghalt 34-en pedig megsebesültek. A sérülteket a hurghadai kórházban ápolják. Közben biztonsági források arról számoltak be, hogy az utasok egytől-egyig az Albatros Szálloda alkalmazottjai voltak és éppen hazafelé indultak, hogy a Ramadán első napját családjuk körében ünnepeljék meg. A balesett okairól és körülményeiről még nem érkeztek hírek.

Közben Kairótól 125 km-re található Wadi Natrun mellett is súlyos baleset következett be, miután egy kisbusz frontálisan ütközött egy teherautóval, amely a helyi építkezésre szállított alapanyagokat. A rendőrség itt is 12 halálos áldozatról számolt be. Részleteket azonban nem közöltek a közúti baleset körülményeiről.

Egyiptomban csak tavaly több mint 14 ezer ember halt meg közúti balesetekben országszerte. Az egyik legnagyobb problémát az utak rossz állapota és a vezetők figyelmetlensége, illetve a közlekedési szabályok be nem tartása jelenti. Egyiptomban köztudott, hogy a vezetők többsége rendszerint a megengedetnél, jóval gyorsabban hajt az utakon. Az irányjelzést és elsőbbségadást pedig rendszerint figyelmen kívül hagyják. Komoly problémát jelent az is, hogy a buszok és személygépkocsik többsége nincsen megfelelően karbantartva és ellenőrizve.

A Külügyminisztérium egyik esetben sem tud magyar áldozatokról.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez