150 országból több mint 3 millióan voltak már a szeptember 11. múzeumban

A megnyitása óta eltelt több mint egy évben hárommilliónál is többen látogatták meg a 2001. szeptember 11-i New York-i terrortámadás csaknem 3000 áldozatának emlékére a lerombolt World Trade Center helyén emelt emlékmúzeumot.

Alice Greenwald múzeumigazgató elmondása szerint a látogatók több mint 150 országból érkeztek. “Az első naptól kezdve óriási volt az érdeklődés, és ez azóta is tart” – fogalmazott Greenwald, aki szerint az volt különösen meglepő, hogy az emberek a vártnál jóval több időt töltöttek a múzeumban. Az előzőleg jósolt két óra helyett a látogatók átlagosan 3-4 órát töltöttek a Ground Zero területén kialakított emlékmúzeumban.

A megnyitás után egy évvel is hosszú sorban állás után lehet a múzeumba belépni, az intézmény munkatársai azon dolgoznak, hogy minél hatékonyabban tudják kezelni a rohamot.

A múzeum két nagy eseményre készül a közeljövőben. Jövőre emlékezik meg a terrortámadás 15. évfordulójáról, ebből az alkalomból 2016 szeptemberében Ferenc pápa is meglátogatja az emlékhelyet. “Nagy megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy itt fog beszélni a békéről” – fejtette ki Greenwald.

A Szeptember 11. Nemzeti Emlékhely és Múzeum (National September 11 Memorial and Museum) múzeum része 2014. május 21-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a 2001-es terrortámadások által ledöntött Világkereskedelmi Központ (WTC) helyén.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez