A Madison Square Gardenig jutott a League of Legends

A League of Legends nevű online számítógépes játék az úgynevezett MOBA (multiplayer online battle arena) kategóriába tartozik, és alapvetően egy korábbi játék, a DotA ötletén alapul. Annyira népszerű lett az elmúlt években, hogy e-sportként 2014-re 67 milliósra duzzadt a felhasználói bázisa. A legjobbak a világ talán leghíresebb stadionjában fognak játszani augusztusban, a Madison Square Gardenben.

Az e-sport jelenség már évek óta terjed és ölt egyre nagyobb méreteket. Bár történelme még a ’70-es évek elején kezdődött, offline játékokkal, az idők során az online játékok kerültek rivaldafénybe és végül a 2000-es években kezdett igazán beindulni. A ma ismert e-sport alapköveit az olyan játékok tették le, mint a StarCraft, a Warcraft III (később ebből lett a Defense of the Ancients, a DotA) vagy a Counter Strike.

Azonban az egyik legnagyobb haszonélvezője ennek a jelenségnek a League of Legends, ami elképesztő mennyiségű játékost csábított magához, nem is beszélve azokról a tömegekről, akik lelkesen követik a híresebb játékosokat és a főbb meccseket.

A játékmenet alapvetően nem túl bonyolult. Két ötfős csapat harcol egymással egy mindenki által ismert pályán, ahol száznál is több hősből válogathatnak. A cél az ellenség bázisának lerombolása.

A húszezer férőhelyes stadionban rendezett eseményre valószínűleg pillanatok alatt elfogynak majd a jegyek, de nem kell az európai rajongóknak sem aggódniuk, hiszen augusztusban Stockholmban rendezik meg a döntőt a Hovet Arénában.

Természetesen – ahogyan a legtöbb hasonló játékban – itt is a koreai játékosok a legjobbak, a tavalyi világbajnokságot a Samsung Galaxy White csapata nyerte, és a dobogó többi fokán is csak kínai és koreai csapatok álltak.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez