Nem minden könyvtáros flegma, kioktató és rozoga

Hiába a rengeteg ellenpélda, mégis erősen tartja magát a sztereotípia, hogy a könyvtárakban csak ápolatlan, ingerült öregasszonyok várják – pontosabban a hátuk közepére kívánják – az olvasókat. Ezzel az előítélettel próbál sajátosan leszámolni Moszkva.

Összefogtak az orosz főváros könyvtárainak aktivistái és az önkormányzat, hogy népszerűsítsék az olvasást – jelentette a sostav.ru marketing hírportál. Kirakták a buszmegállókba a könyvtárosok szelfijét.

librarian1

Az ötletgazdák szerint a moszkvaiakat annyira lenyűgözik majd a szimpatikus könyvtárosok arcképei, hogy azonnal meg akarják majd őket személyesen is ismerni. A trükk a dologban az, hogy nem jelzik, melyik könyvtárban is dolgozik az illető. Így, ha valakire tényleg hatna a kampány, akkor körülbelül 500 intézményben keresgélhet.

librarian2

Hiába van irigylésre méltóan sok könyvtára Moszkvának, a legtöbbet alig látogatják a siralmas állapotok miatt. Hogy mikor jön el a rozoga épületek felújításának ideje, egyelőre nem tudni. A the-village.ru hírportál szerint viszont van remény. A Dosztojevszkij könyvtárat ugyanis ma már 5 ezren látogatják naponta, a korábbi háromszázzal szemben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez