Ne húzz ujjat rendőrnővel! – videó

Egyiptomban semmiképpen se. Mert könnyen úgy játhatsz, mint az a férfi, aki molesztált egy nőt a kairói utcán, és egy tűzről pattant rendőrnő karmai közt találta magát.

Neshawi Mahmood. Így hívják a vagány rendőrnőt, aki férfi kollégájával járőrözött egy kairói mozi előtt, amikor meglátta, hogy egy férfi zaklat egy nőt a hatalmas tömegben. Kikapta az illetőt, bevonszolta a mozi előterébe, aztán móresre tanította.

Amikor már bent voltak az épületben, néhányszor rácsapott a gumibotjával, aztán pár pofont is lekevert neki, miközben lehordta a sárga földig. Később körbevezette az előtérben, a földre kényszerítette: a férfi a kezébe temette az arcát.

Neshawi Mahmood annak a rendőri alakulatnak a tagja, amelyet nemrég hoztak létre Egyiptomban a szexuális erőszak megfékezésére. A Middle Eastern Eye szerint a Ramadánt lezáró ünnep napjaiban 86 embert vett őrizetbe a különleges egység. Az országban rendkívül gyakori a nők zaklatása, egy ENSZ-felmérés szerint százból több mint kilencven nő tapasztalja meg legalább egyszer az életében a szexuális bántalmazás valamilyen formáját.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez